OVERWEGINGEN

De manier waarop we werken en samenwerken is gedurende de afgelopen 40 jaar structureel veranderd en dit zal zich in de toekomst zonder enige twijfel verder gaan ontwikkelen. We zijn tegenwoordig vooral kenniswerkers geworden die onafhankelijk van tijd en locatie in hoge mate online zijn gaan samenwerken. Desalniettemin zijn we ons werk en het samenwerken niet echt anders gaan organiseren.

Naarmate mensen en bedrijven meer en meer online gaan samenwerken is er behoefte ontstaan om eenduidige afspraken te maken over hoe we “het online samenwerken” het best kunnen organiseren en beheren. De afspraken moeten eenvoudig en voor iedereen te begrijpen zijn. Daarnaast moet het universeel voor alle vormen van organisatie en tussen organisaties onderling toepasbaar zijn.

Definitie

De Conciglio methodiek is een methodische werkwijze voor werk- en activiteitenbeheer die bestaat uit drie met elkaar samenhangende aspecten om online samenwerking te organiseren en te beheren:

UNIVERSEEL INDIVIDUEEL TAAKBEHEER

SAMENWERKING EN NETWERKORGANISATIE

OPSLAG, BEHEER EN DISTRIBUTIE VAN INFORMATIE

BEHEER EN ONTWIKKELING VAN GEDACHTEN

Conciglio ordent sociale interactie in netwerken door zelforganisatie.
Hierbij ontstaan continue nieuwe netwerkstructuren doordat onderdelen van het netwerk, mensen en organisaties, interacties met elkaar aangaan.

Toepassing

De Conciglio methodiek is eenvoudig toe te passen en aan te leren. Vanaf 6 september 2021 kan er worden ingeschreven op verschillende webinars en cursussen – workshops op locatie.

Voor meer informatie over het programma en datums kun je hier een berichtje achterlaten.

Lees verder over het Netwerk en de Conciglio Filosofie